MICROSOFT TEAMS: ZOVEEL MEER DAN CHATTEN

MICROSOFT TEAMS: ZOVEEL MEER DAN CHATTEN

09-12-2019

‘The hub for teamwork’

Samenwerking en communicatie vanuit één applicatie geregeld. Microsoft Teams is jouw toegangspunt tot al je gezamenlijke bestanden, het beheren van je agenda en chatten met collega’s. Je werkt efficiënt samen door bestanden op teamniveau te delen en er (tegelijkertijd) samen in te werken. Teams is zoveel meer dan een eenvoudig chat- en videocallprogramma, zoals het welbekende Skype for Business. 

 Op het eerste oog lijkt Teams misschien wel voor hetzelfde doeleinde te zijn ontwikkeld als Skype for Business: communicatie via chat of (video)call. Chat is namelijk een belangrijke component binnen Teams, zowel in groepsverband als op individueel niveau. Teams kan echter breder worden ingezet dan enkel op het gebied van communicatie.  

Samenwerken

De essentie van Teams – zoals de naam al doet vermoeden – is samenwerken, altijd en overal. Maak voor al je afdelingen, projectteams of andere samenwerkingsverbanden een team aan waarbinnen je kunt overleggen, bestanden kunt delen en bewerken en notities kunt maken dankzij de koppeling met OneNote. Wijzigingen worden automatisch in de cloud opgeslagen; zo voorkom je dat collega’s in oude versies van een document werken en zijn alle bestanden altijd up-to-date volgens de laatste wijzigingen. Wil je het werk binnen een team opdelen zodat je beter overzicht kunt houden? Dan maak je hiervoor aparte ‘kanalen’ aan met elk een eigen bestanden tabblad en notitieblok indien gewenst. 

Intergratie Outlook

Door de integratie met Outlook is het mogelijk om via Teams direct vergaderingen of afspraken in te plannen met collega’s. Dankzij de planning-assistent heb je geen last van dubbele afspraken en vind je direct het best passende tijdstip. Ook boek je direct interne vergaderruimtes en voeg je deze gemakkelijk aan de afspraak toe. Is niet iedereen op locatie? Voeg dan een belafspraak of videogesprek toe aan de afspraak, zodat collega’s kunnen inbellen. Tot slot geeft Teams de optie om bestanden of notities toe te voegen aan de afspraak. Zo heb je alle informatie bij elkaar op één plek. 

Vergaderen

Dan is het moment opeens daar: een belangrijke online vergadering met een potentiële klant. Zelfs als die klant geen Teams heeft, kan hij of zij deelnemen aan de vergadering door via een telefoonnummer in te bellen. Hiervoor is wel een add-on nodig – aan te schaffen voor een bedrag per gebruiker per maand – en maakt het voor jouw organisatie mogelijk om ook externe partijen te betrekken bij jouw samenwerkingsverbanden of vergaderingen. Wil je ‘gewoon’ bellen, zonder beeld? Dat kan natuurlijk ook, door simpelweg vanuit Teams een nummer te kiezen (desktop en mobiel) of iemand te selecteren uit je contactpersonenlijst (mobiel). 

Zijn deelnemers te vroeg in de online vergadering, dan is er een virtuele wachtruimte. Voor aanvang – of voordat de organisator de vergadering opent – komt iedereen automatisch in deze wachtruimte en krijgen ze een melding als de vergadering begonnen is. De vergadering kan daarbij worden opgenomen en teruggeluisterd. Handig voor als niet iedereen aanwezig kan zijn of bij wijze van naslag! 

Tijdens de vergadering of belafspraak biedt Teams de optie om presentaties te delen. Dit kan vanaf je laptop of pc, maar ook vanaf je mobiel. Je hebt tevens de mogelijkheid om geluid te dempen. Zo kan bijvoorbeeld de organisator alle deelnemers op dempen (mute) zetten, om achtergrondgeluiden en dus ruis te verminderen. Ben je in beeld? Dan kun je ook je achtergrond wazig maken. Zit je bijvoorbeeld in een drukke ruimte, dan geeft dit minder afleiding voor de kijkers. 

Alles in één app!

Kortom: met Teams zijn al jouw bekende Microsoft-applicaties geïntegreerd en werken ze samen, zodat jij nog productiever kunt zijn. Nieuwsgierig geworden en benieuwd hoe Indito jou kan helpen om Microsoft Teams binnen jouw organisatie te implementeren? Onze kenners denken met je mee en helpen je graag! 

Simon Koning:

“Teams is jouw toegangspunt naar bestanden en al je collega’s, alles wat je nodig hebt zit in één app!”
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ze tijdens de gratis consulten die je kunt boeken via Microsoft Bookings. Of lees onze blog over de basis functies van Teams en de vorige […]

Comments are closed.