HOE POWER APPS JOUW ORGANISATIE SNELLER EN EFFICIËNTER MAKEN

HOE POWER APPS JOUW ORGANISATIE SNELLER EN EFFICIËNTER MAKEN

21-01-2020

Power Apps als onderdeel van het Power Platform 

Het Power Platform van Microsoft is in het leven geroepen om de gezamenlijke kracht van alle onderdelen – Power Apps, Power BI, Power Automate (voorheen Flow) en Power Virtual Agents – te benadrukken en je te helpen om complete bedrijfsoplossingen te bouwen. Het Power Platform sluit naadloos aan op je op Azure gebaseerde services, waardoor je je continu kunt aanpassen en verder kunt groeien. Professionele ontwikkelaars kunnen de mogelijkheden, besturingselementen en functies van Power BI, Power Apps of Power Automate uitbreiden en moeiteloos connectoren voor aangepaste of oudere systemen maken. Ben je minder thuis in het schrijven van code? Ook dan kun je met het Power Platform uit de voeten. 

Bouw apps 

Als je al gebruik maakt van Microsoft of Office 365, dan kun je eenvoudig starten met het bouwen van je eigen apps. Je kunt je bestaande Microsoft en Office 365 producten verbinden met de apps die je ontwikkelt en zo meteen stappen zetten in het digitaliseren en versnellen van jouw bedrijfsprocessen. Maak bijvoorbeeld gebruik van je onderliggende Common Data Service (CDS), SharePoint, Excel, Dynamics of SQL Server om de gegevens die je al hebt om te zetten en te visualiseren in een app. 

Vergemakkelijk bijvoorbeeld je proces voor verlofregistratie door je werknemers hun verlof digitaal te laten aanvragen, en laat je managers de verlofaanvragen eenvoudig digitaal goedkeuren. Of zorg ervoor dat je bedrijfsgegevens beter worden gemodelleerd en je bedrijfsprocessen duidelijk worden gedefinieerd in een app. 

Canvas, modelgestuurde en portal apps 

Power Apps biedt een aantal mogelijkheden als het gaat om de soorten apps die je kunt ontwikkelen. Ten eerste kun je gebruik maken van een canvas app. Deze kun je meteen koppelen aan je CDS, SharePoint of SQL Server als je dat wil, maar je kunt ook beginnen met een leeg canvas of een app-sjabloon. Een voordeel van een canvas app is dat je als ontwerper volledige controle hebt over de appindeling.  

Ten tweede kun je een modelgestuurde app bouwen. Een voordeel van een modelgestuurde app is dat de indeling al grotendeels voor je is gedefinieerd en afhankelijk is van de onderdelen die je toevoegt aan de app. De focus ligt bij modelgestuurde apps vaak op het modelleren van bedrijfsgegevens en het definiëren van bedrijfsprocessen. Je bepaalt eerst welke gegevens je in je app wil opnemen en hoe deze samenhangen met andere gegevens. Daarnaast kun je dankzij het definiëren en afdwingen van consistente bedrijfsprocessen ervoor zorgen dat de gebruikers van je app geen set van handmatige stappen hoeven te onthouden. Ze kunnen zich volledig op hun werk concentreren en de vastgestelde processen foutloos doorlopen, ondanks dat deze processen soms complex zijn of regelmatig worden gewijzigd. 

Tot slot zijn er nog de portal apps. Deze apps bieden voor iedereen – binnen én buiten je organisatie – de mogelijkheid om met CDS-gegevens te werken via portals. Je kunt interne en externe gebruikers veilig toegang geven tot je gegevens of dit nu anoniem is of via commerciële verificatieproviders (zoals LinkedIn en Facebook) of ondernemingsproviders (zoals Azure AD B2C en Okta). Hierbij bepaal je bovendien zelf wat de verificatievereisten zijn voor een gebruiker en kun je voor elke gebruiker gegevens aanpassen indien gewenst. 

Aan de slag!

Wil je wel met Power Apps aan de slag, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of klinkt dit verhaal je toch iets te technisch? Laat ons je helpen! Indito heeft een aantal apps ontwikkeld die je meteen kunt implementeren in jouw bedrijf. Het gaat hier bijvoorbeeld om Verlofregistratie, Werkbonnen, Bezoekersregistratie, Helpdesk en Narrowcasting. Onze kenners adviseren je graag over hoe we Power Apps het beste inrichten binnen jouw bedrijf. We denken graag mee over hoe we je bedrijfsprocessen efficiënter kunnen inrichten en jouw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen!