video-call-teams

THUISWERKEN TIJDENS CORONA, MIS GEEN DAG!

Om het coronavirus in te dammen nemen veel organisaties maatregelen. Veel bedrijven nemen geen risico en vragen hun medewerkers om thuis te werken. Maar met half Nederland thuis aan het werk, hoe zorg je ervoor dat alles doorloopt? Hoe overleg je met collega’s en hoe ga je om met vergaderingen op afstand? In dit artikel vertellen we wat je vanuit huis kunt doen, zodat je zo productief mogelijk bent en in contact blijft met je collega’s.

Altijd en overal toegang met SharePoint

Met Office 365 wordt thuiswerken een feestje. Je hebt altijd en overal toegang tot je e-mail en bestanden. Hierdoor ben je ook vanuit huis productief. SharePoint is het intranet van je bedrijf. Hier vind en deel je bestanden, gegevens, nieuws en bronnen. Zo ben je altijd op de hoogte.

Blijf in contact met collega’s via Teams

Met Microsoft Teams heb je altijd contact met je collega’s via de chatfunctie. Daarbij hoef je geen vergadering te missen en kun je online mee vergaderen. Voeg een teams vergadering toe aan de bestaande afspraak. Deel je scherm of deel snel en makkelijk bestanden met je collega’s. Ook biedt Teams de mogelijkheid om samen te werken in bestanden. Handig, zo heb je geen last van verschillende versies van een document. Lees hier meer over de functies van Microsoft Teams

Gratis premiumversie Teams beschikbaar

Maak jij nog geen gebruik van Teams? Microsoft promoot Teams als de plek voor werknemers om overal toegang tot je werk te hebben en laat zien dat thuiswerken geen belemmering hoeft te zijn. Door de groeiende vraag naar thuiswerken, biedt Microsoft nu de premiumversie van Teams wereldwijd gratis aan voor zes maanden.

Crisis Communications App van Microsoft

Microsoft lanceert ook de Crisis Communicatie App, deel je werkstatus en krijg informatie tijdens een noodsituatie. Deze app is beschikbaar als sjabloon in het Power App platform. Via ‘jouw apps’ kun je de Crisis Communicatie App downloaden en toevoegen aan Teams. Zo is de app als tabblad in Teams beschikbaar en snel te openen voor medewerkers. In de app kunnen medewerkers hun werkstatus melden. Beheerders kunnen de app gebruiken om informatie, nieuws en updates te verstrekken, maar ook relevante contacten en links naar ondersteuningskanalen.

Hulp nodig of vragen over Microsoft Teams? Onze kenners helpen je graag.