teams-update-uitgelicht

TEAMS UPDATE APRIL 2020

Teams bestaat deze maand 3 jaar. En om dat te vieren vertellen we je wat er allemaal nieuw is (of komt) in deze Teams Update! 

Microsoft Teams wordt ook beschikbaar voor consumenten 

Teams is nu nog een zakelijke dienst, maar Microsoft heeft aangekondigd Teams ook beschikbaar voor consumenten te maken. Gebruik je Teams al zakelijk, dan kun je straks wisselen tussen je zakelijke en privé accounts.  

 Deze versie van Microsoft Teams kun je bijvoorbeeld gebruiken met een groep vrienden of je gezin. Je kunt een gezamenlijke agenda aanmaken, groepsgesprekken voeren, videobellen en ook foto’s en video’s delen. Daarbij komt Teams met toegang tot OneDrive – de clouddienst van Microsoft – waar je de bestanden kan opslaan en benaderen. 

Om het gebruik van Microsoft voor consumenten extra kracht bij te zetten zal Office 365 vanaf 21 april Microsoft 365 heten.

Planner en To Do in Teams 

 Microsoft heeft een volledige integratie met Microsoft To Do en Planner in Teams aangekondigd. Dus zowel je persoonlijke taken als de teamtaken staan straks in één allesomvattende weergave in Teams. 

De taken in Teams zijn op twee plekken te benaderen: via een app in de linkerzijbalk en via een tabblad in de individuele teams. Je kunt op beide plekken taken toevoegen en deze worden tevens gesynchroniseerd in je To Do en Planner. Zo heb je altijd een overzicht van de meest dringende taken en weet je direct wat er gedaan moet worden. 

Team Meetings 

Binnen online vergaderingen zijn er een aantal updates aangekondigd door Microsoft. We lichten de belangrijkste voor je uit: 

Audiokwaliteit 

Een verbeterde – of volgens Microsoft zelfs geweldige – audiokwaliteit, ook bij een slechte WiFi- of mobiele verbinding. Microsoft heeft een algoritme ontwikkeld waardoor je in Teams een betere geluidskwaliteit ervaart, zelfs onder overbelaste netwerken. Dus onderweg, in de auto of in een druk hotel: overal is de audiokwaliteit optimaal. 

Background blur

Een drukke achtergrond kan enorm afleiden tijdens een video-call. Daarom lanceerde Microsoft een paar maanden geleden al de background blur. Hiermee maak je de achtergrond wazig. Handig, zeker nu we veel thuiswerken en niet altijd een representatieve achtergrond hebben. De background blur is nu ook beschikbaar voor iOS. 

Raise hand

Praat iedereen door elkaar, of beginnen jij en je collega tegelijk met een zin en stokt daardoor het gesprek? Met de nieuwe functie ‘raise hand’ wordt online vergaderen een stuk gemakkelijker. Met deze functie kun je digitaal je hand opsteken om aan te geven dat jij het woord wilt. Zeker in grote groepen is deze functie een nuttige toevoeging. 

Achtergrondgeluiden onderdrukken

Naast een afleidende achtergrond is een andere irritatie binnen het videobellen achtergrondgeluid. Hiervoor heeft Microsoft ‘noise 

suppression’ ontwikkeld. Een Microsoft AI (Artificial Intelligence) gebaseerde benadering leert het verschil tussen spraak en ruis en kan daardoor alle vormen van ruis onderdrukken. Dus ook het geluid van typen, eten en ander achtergrondlawaai. 

 Bookings App 

Microsoft lanceert binnenkort de Bookings App in Teams. Hiermee kun je eenvoudig afspraken met externe deelnemers plannen en uitvoeren via Microsoft Teams. Denk bijvoorbeeld aan sollicitatiegesprekken, klantvergaderingen, consultaties, klantenserviceafspraken en meer. De deelnemers ontvangen een aangepaste e-mailuitnodiging in de huisstijl van het bedrijf met alle details en de Teams vergaderlink. Met deze link hebben ze de mogelijkheid om met één klik deel te nemen aan de vergadering. 

Bellen en gebeld worden in Teams 

 Sinds 1 april 2020 is het mogelijk om te bellen en gebeld te worden in Teams met Microsoft 365 Business Voice, een cloud gebaseerd telefoonsysteem. Business Voice biedt de mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden vanaf elk telefoonnummer in Microsoft Teams. Hierdoor biedt Teams nu zowel bellen, chat als vergaderen aan en dat allemaal in één app. De built-in audio conferencing functie maakt online vergaderen nóg flexibeler doordat je een telefoonnummer kunt ingeven en iemand telefonisch kunt betrekken in de vergadering. Business Voice is benaderbaar vanaf ieder device en elke locatie en daarnaast zit het systeem volledig in de cloud, waardoor er geen on premises onderhoud meer nodig is. 

Werk jij al met Microsoft Teams en heb je vragen over het gebruik of bepaalde functionaliteiten, stel ze aan onze kenners! Meer weten over de basis functies van Teams? Lees onze vorige blog.

Get inspired, onze kenners helpen je graag!