teams-update-uitgelicht

TEAMS UPDATE MEI 2020

Microsoft Teams ontwikkelt zich iedere dag. Nieuwe toepassingen worden toegevoegd en kleine aanpassingen gedaan om jouw werkdag nog makkelijker en efficiënter te maken. In deze blog lichten we de belangrijkste updates toe, zodat jij weer lekker aan de slag kan!

Meeting launcher

Waar je voorheen via een link direct in een Teams vergadering kwam, biedt Teams nu de optie voor verschillende manieren van deelnemen. Wil je via de webversie deelnemen, de Teams-client downloaden of Microsoft Teams App wilt openen. Deze optie wordt geleidelijk uitgerold in de komende weken.

microsoft-launcher-teams
Bron: Microsoft

Presentielijst van een Teams-vergadering

Het is vanaf nu mogelijk om een presentielijst te downloaden van de Teams-vergadering. Via Deelnemers weergeven > Deelnemerslijst downloaden kan de presentielijst gedownload worden. Naast aanwezigheid, worden ook de deelname- en vertrektijden van de deelnemers weergegeven. Deze functie kan alleen gebruikt worden door organisatoren van de vergadering en het rapport kan alleen tijdens de vergadering worden opgevraagd.

Team templates

Bij het creëren van een nieuw team kun je vanaf nu kiezen uit een team-sjabloon. Maak hierdoor sneller een nieuw team door een template te kiezen voor veelvoorkomende teamtypes.  Denk aan evenementenbeheer, crisisbestrijding etc. De templates bestaan uit vooraf gedefinieerde kanalen, apps en richtlijnen voor gebruik. Ook is het mogelijk om een eigen template te maken die past bij jouw organisatie. Weten hoe? Kom in contact met onze kenners onderaan deze pagina.

Microsoft-Lists in teams

Met Microsoft Lists houd je informatie bij of organiseer je werkzaamheden. De lijsten zijn eenvoudig, slim en flexibel, en overal voor in te zetten. Denk aan storingen, middelen of voorraad, routines, contacten, inventaris en ga zo maar door. Lists heeft ook de functie voor slimme regels, meldingen en synchronisatie. Meer weten over deze nieuwe functie of wil je een demo zien? Boek een gratis consult en onze kenners laten je de mogelijkheden zien.

microsoft-lists-teams
Bron: Microsoft

Grotere aantallen in groepschats en teams

Breng meer mensen samen in Teams. Microsoft vergroot de maximale aantallen voor groepschats naar 250 deelnemers. Binnen een team kunnen tot wel 10.000 leden worden toegevoegd.

Chats in apart venster openen

Verbeter multitasken door chats in een afzonderlijk venster te openen. Dubbelklik op de chat in de chatlijst of selecteer het vakje met het pijltje om de chat weer te geven in een apart venster. Op deze manier is het ook mogelijk om in verschillende chats te werken.

Eigen achtergrond in Teams

Onlangs vertelden we in een blog hoe je in Teams je achtergrond kan aanpassen, inmiddels is het mogelijk om je eigen achtergrond te maken. Ga in de vergadering naar de drie puntjes in de balk en selecteer ‘achtergrondeffecten weergeven’.

achtergrond-wijzigen-teams

Klik vervolgens op ‘nieuwe toevoegen’ en upload je eigen afbeelding als achtergrond.

achtergrond-teams

Raise hand en noise surpression

In onze vorige Teams update vertelden we je over de nieuwe opties tijdens online vergaderingen binnen Microsoft Teams. Heb jij deze opties al uitgeprobeerd?

Vorige updates

Microsoft Teams blijft ontwikkelen, bekijk hier wat er nieuws was in de vorige update.

Get inspired, onze kenners helpen je graag!