teams-update-uitgelicht

TEAMS UPDATE JUNI 2020

Microsoft Teams blijft ontwikkelen tot de hub voor teamwerk en iedere maand komen er nieuwe functionaliteit bij die mensen helpen hun beste werk te doen. Onze kenners zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en delen hier de belangrijkste nieuwe opties binnen Teams voor de maand juni:

Wat is er nieuw: vergaderen

Binnen online vergaderen zijn er deze maand weer een aantal nieuwe functies toegevoegd. We vatten de belangrijkste voor je samen.

Grote galerijweergave

Online vergaderen met een grote groep, het kan binnen Teams. Vanaf nu kun je ook daadwerkelijk iedereen zien. Microsoft breidt de rasterweergave van Teams uit tot 7×7. Dat betekent 49 deelnemers tegelijk op één scherm! En hoe ziet dat er ongeveer uit? Nou zo:

teams-7x7-raster
Bron: Microsoft

Deelnemerslimiet vergadering

Eerder gaven we al aan dat de chat- en teamsgrootte verhoogd worden. Nu wordt ook de limiet voor het aantal deelnemers in een teamvergadering verhoogd. Het aantal personen dat deel mag nemen aan een vergadering wordt hiermee 300.

Meet now in Teams

Binnen kanalen in Teams worden knoppen voor directe kanaalvergaderingen toegevoegd: de Meet Now-knop.
Je vindt ze snel in de kanaalkop waar je gemakkelijk een kanaalvergadering kunt vinden en starten.

channel_meetings_dither
Bron: Microsoft

Telefoonnummers gemaskeerd voor meer privacy

Voor klanten waarbij Audio Conferencing is ingeschakeld voor Teams-vergaderingen, worden de telefoonnummers van PSTN-deelnemers gemaskeerd voor alle gebruikers die zich van buiten je organisatie hebben aangemeld. Deze functie is binnenkort beschikbaar voor pc-, Mac-, web- en mobiele clients.

telefoonnummer-gemaskeerd-voorbeeld
Bron: Microsoft

Coming soon….

Virtual Breakout Rooms

Met Breakout Rooms kunnen organisatoren van vergaderingen hun deelnemers aan Teams-vergaderingen in kleine groepen opsplitsen om te brainstormen of een opdracht te maken. Binnen Teams is het nu mogelijke om deelnemers toe te wijzen aan een gewenst aantal kamers. Organisatoren kunnen de verschillende Breakout Rooms zelf binnen treden of op verzoek van een deelnemer. Ook kunnen organisatoren iedereen op elk gewenst moment weer terughalen naar de vergadering. De verwachting is dat Breakout Rooms later dit jaar worden toegevoegd aan Teams.

Multi-Window voor vergaderingen en bellen

Ook kondigt Microsoft aan dat er een multi-window optie komt voor vergaderingen en bellen. Met deze mogelijk kun je vergaderingen openen in afzonderlijke venters.

Wat is er nieuw: Chat en samenwerking

De laatste updates in chat- en samenwerkingsmogelijkheden van Teams op een rij:

Teams Mobile On-Demand Chatvertaling

Inline berichtvertaling zorgt ervoor dat iedereen een stem heeft en maakt wereldwijde samenwerking mogelijk. Met een simpele klik kunnen mensen die verschillende talen spreken vloeiend met elkaar communiceren door posts in kanalen te vertalen en te chatten. On-Demand Chatvertaling was al beschikbaar op desktop en web en zal nu ook beschikbaar zijn op iOS.

Prioriteitsmeldingen

Een belangrijk bericht en direct antwoord nodig? Met prioriteitsmeldingen laat te weten dat je bericht urgent is. Markeer je je bericht met urgent, dan geeft het bericht elke 2 minuten, voor een periode van maximaal 20 minuten, een melding af. En of je snel een reactie krijgt! Gebruikers kunnen onbeperkt dringende berichten verzenden en ontvangen met prioriteitsmelding.

prioriteitsmeldingen-teams

Werk jij met Microsoft Teams en heb je vragen over het gebruik of bepaalde functionaliteiten, stel ze aan onze kenners of lees onze blog over de basis functies van Teams en de vorige update.

Get inspired, onze kenners helpen je graag!

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Werk jij met Microsoft Teams en heb je vragen over het gebruik of bepaalde functionaliteiten, stel ze tijdens de gratis consulten die je kunt boeken via Microsoft Bookings. Of lees onze blog over de basis functies van Teams en de vorige update. […]

Comments are closed.