teams-update-uitgelicht

TEAMS UPDATE OKTOBER 2020

Oktober zit erop en november is hier! Deze maand weer een nieuwe update met de nieuwste functies die algemeen beschikbaar zijn in Microsoft Teams. Allemaal dragen ze bij aan een verbeterde ervaring met online vergaderen, chatten en samenwerken. We lichten de belangrijkste updates voor je uit in deze blog.

Deze maand nieuw in Microsoft Teams Meetings:

Ondertiteling en opties voor mute

Zie wie er spreekt en wat er gezegd wordt. Nieuw in Teams: live ondertiteling. Met live ondertiteling wordt het gemakkelijk om de vergadering te volgen. Ook voegt Teams een nieuwe optie toe om te voorkomen dat deelnemers dempen opheffen in teamvergaderingen. Daarbij is het nu ook mogelijk om specifieke aanwezigen individueel van dempen af te halen wanneer ze hun hand opsteken. Dit is bijvoorbeeld extra handig voor persconferenties of klaslokalen

Opslaan van opnames in OneDrive of SharePoint

Teamvergaderingen en gespreksopnames kunnen nu worden opgeslagen in uw OneDrive voor Bedrijven of in SharePoint. Vanuit hier kunnen de opnames direct gedeeld worden met interne en externe gebruikers. De opnames worden dan direct beheert met de beveiligings- en nalevingscontroles die beschikbaar zijn in Microsoft 365.

Microsoft Whiteboard

Ook is de ‘alleen lezen’-modus van Microsoft Whiteboard beschikbaar in Teams. Hierdoor heb je meer flexibiliteit om het digitale whiteboard in de alleen-lezenmodus te presenteren of om anderen toe te staan om te bewerken en samen te werken wanneer diegene toegang krijgt.

Microsoft Whiteboard – Bron: Microsoft

Nieuw deze maand in Microsoft Teams Chat:

Vastgezette berichten

Houd belangrijke informatie gemakkelijk en snel bij de hand met de vastgezette berichten in Microsoft Teams. Je kunt elk bericht in een kanaal vastzetten en vervolgens verschijnt het in het kanaalinformatievenster, zodat alle leden van het kanaal het kunnen zien.

Afwezigheidsassistent

Laat collega’s weten als je niet beschikbaar bent. Je kunt vanaf nu je aanwezigheid veranderen naar ‘offline’. Je behoudt volledige toegang tot Teams, terwijl je collega’s zien dat je niet beschikbaar bent.

Spellingscontrole in verschillende talen

Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om in meerdere talen in Teams te communiceren. Schrijf je verschillende berichten in verschillende talen, dan zie je vanaf nu de spellingscontrole die relevant is voor de taal die je gebruikt. Let wel, dit is enkel beschikbaar in de Teams App voor desktop en (nog) niet op mobiel.

Sjablonen voor het maken van een nieuw team
Wanneer je een nieuw team maakt, kun je nu kiezen uit een verscheidenheid aan aanpasbare sjablonen, waaronder evenementen, crisisrespons, en branchespecifieke sjablonen zoals ziekenhuisafdeling en bankfiliaal. Microsoft publiceert een reeks standaard sjablonen en als IT-professional is het ook mogelijk om nieuwe aangepaste sjablonen per organisatie te maken. Op deze manier kun je teamstructuren standaardiseren, maar ook relevante apps naar boven halen en best practices schalen.

Werk jij met Microsoft Teams en heb je vragen over het gebruik of bepaalde functionaliteiten, stel ze tijdens de gratis consulten die je kunt boeken via Microsoft Bookings. Of lees onze blog over de basis functies van Teams en de vorige update.

Get inspired, onze kenners helpen je graag!