polls-online-vergadering

ENQUETES HOUDEN IN TEAMS

Het is vanaf nu mogelijk om polls toe te voegen aan je Teams-vergadering. Maak je online vergadering interactiever en betrek mensen door het gebruik van polls. Snel, simpel en leuk!  Of je nu een grootschalige trainingssessie leidt, je maandelijkse all-hands leidt of lesgeeft in een afgelegen klaslokaal, met Polls in Teams-vergaderingen kunnen presentatoren realtime feedback te krijgen en ervoor zorgen dat deelnemers actief deelnemen aan de vergadering. We leggen je hier precies uit hoe je dit doet.

Stap 1: de Poll voorbereiden

Je creëert een poll voorafgaand aan de vergadering. Ga naar de afspraak in je kalender, open deze en klik op het plusje om een tabblad toe te voegen. Je zoekt op ‘Forms’ en slaat deze op. Er verschijnt nu direct een nieuwe tab met Polls. Klik vervolgens op ‘creëer nieuwe Poll’ en type je vraag en mogelijke antwoorden. Je kunt ervoor kiezen om de antwoorden te delen, of deze geheim te houden.

Laat de Poll in ‘draft’ staan. Je kunt meerdere Polls aanmaken en de volgorde wijzigen door de Polls te verslepen.

Stap 2: de Poll tijdens de meeting lanceren

Tijdens de vergadering kan de presentator of organisator een Poll starten zonder het vergadervenster te verlaten door eerst op het pictogram ‘Forms’ bovenaan het Teams-venster te klikken. Al de voorbereide peilingen verschijnen in het rechterdeelvenster, van waaruit je kunt kiezen welke peiling je wilt starten.

Wil je nieuwe vragen stellen gedurende de vergadering, dan kun je via het tabblad Polls een nieuwe vraag stellen en lanceren. Wil je geen antwoorden meer ontvangen, sluit dan de Poll.

Deelnemers ontvangen een pop-upballon met de pollvraag. Ze kunnen reageren via deze ballon of via het chatvenster als ze deze open hebben staan. Als de presentator niet-anonieme enquêteresultaten heeft ingeschakeld, kunnen deelnemers deze resultaten in realtime in het chatvenster bekijken.

Stap 3: evalueer Polls

Na de vergadering kun je de resultaten van de enquête direct evalueren op het tabblad Polls. Je kunt ze ook exporteren naar Excel om een analyse uit te voeren, ze te delen met collega’s, of ze bekijken in de Forms-app.

Vertrouwde beveiliging en naleving

Goed om te weten: omdat Polls in Teams Meetings de infrastructuur van Forms deelt, voldoet het aan dezelfde belangrijke nalevings- en privacynormen als Forms. Gegevens die via peilingen worden verzameld, worden gecodeerd en opgeslagen op servers in de VS of Europa van Microsoft.

Get inspired, onze kenners helpen je graag!

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Teams-vergadering. Maak je online vergadering interactiever en betrek mensen door het gebruik van polls. Snel, simpel en leuk!  Of je nu een grootschalige trainingssessie leidt, je maandelijkse […]

Comments are closed.