teams-update-uitgelicht

TEAMS UPDATE NOVEMBER 2020

De laatste maand van het jaar is ingegaan. Dat betekent ook weer tijd voor de Microsoft Teams update van afgelopen maand. Wat was er nieuw in november?

Enquêtes (polls) in Team meetings

Het is vanaf nu mogelijk om enquêtes toe te voegen aan je Teams-vergadering. Maak je online vergadering interactiever en betrek mensen door het gebruik van polls. Snel, simpel en leuk!  Of je nu een grootschalige trainingssessie leidt, je maandelijkse all-hands leidt of lesgeeft in een afgelegen klaslokaal, met Polls in Teams-vergaderingen kunnen presentatoren realtime feedback te krijgen en ervoor zorgen dat deelnemers actief deelnemen aan de vergadering. We leggen je hier precies uit hoe je dit doet.

Verbeterde ruisonderdrukking

Met de realtime ruisonderdrukkingsfunctie (noise cancellation) verdwijnen automatisch ongewenste achtergrondgeluiden tijdens je vergaderingen. De op AI gebaseerde ruisonderdrukking analyseert de audiofeed door de ruis weg te filteren en alleen het spraaksignaal vast te houden. Je kunt ook bepalen hoeveel ruisonderdrukking je wilt. Zo kun je nu al het achtergrondruis onderdrukken, van stofzuigers tot krakende chipszakken.

Scèneselectie nieuwe Together-modus

Apart, but Together, met de Together-modus van Teams. Onlangs zijn er nieuwe scènes toegevoegd in de Together-modus.  Kies een scène om de toon te zetten en creëer een unieke ervaring voor je vergadering, of het nu gaat om een kleinere vergaderruimte of een vergadering in een amfitheater buiten.

Direct een vergadering starten vanaf mobiel

Het Meet Now-pictogram bestond al in de web en desktopversie van Teams, maar deze is nu ook beschikbaar op mobiele apparaten. Met deze optie kun je welke app je wenst gebruiken om de uitnodiging te delen of deelnemers rechtstreeks toe te voegen. Start eerst de vergadering en voeg dan deelnemers toe.

Nieuw in Teams bellen: oproep samenvoegen

Terwijl je in gesprek bent met een andere persoon (of een groep), kun je nu nog een expert toevoegen om aan het gesprek deel te nemen. Op dezelfde manier kun je een inkomende oproep ontvangen toevoegen aan de oproep de huidige oproep. De functie oproepen samenvoegen geeft eindgebruikers de mogelijkheid om hun Teams VoIP en PSTN actieve 1-1 oproepen samen te voegen tot een ander 1-1 oproep of een andere groepsoproep. Je kunt je oproepen samenvoegen door simpelweg de knop “…” (meer acties) te kiezen in de oproepbediening en “oproepen samenvoegen” te selecteren.

Meer weten over bovenstaande opties of meer weten over Microsoft Teams? Kom in contact met onze kenners.

Get inspired, onze kenners helpen je graag!