teams-update-uitgelicht

TEAMS UPDATE DECEMBER 2020

Microsoft Teams Update December 2020

2021 is hier en we laten 2020 achter ons, maar niet zonder terug te blikken naar de nieuwe functies van Microsoft Teams in december. We lichten de belangrijkste voor je uit:

Virtual Breakout Rooms

We hebben het al vaker genoemd, maar in december was het eindelijk zover: Breakout rooms zijn live!

Presentatoren kunnen vanaf nu vergaderingen in kleinere groepen opdelen voor bijvoorbeeld een discussie of brainstormsessie. Hierdoor worden vergaderingen interactiever en je krijgt meer flexibiliteit in het soort meeting dat je kunt organiseren. Organisatoren kunnen schakelen tussen de verschillende ruimtes en iedereen ook weer terug brengen naar de hoofdvergadering. Bestanden vanuit de breakout ruimtes kunnen gedeeld worden in de hoofdvergadering en worden ook beschikbaar in de chat.

Meldingen afloop vergadering

Misschien heb je dit al voorbij zien komen. Sinds december stelt Teams deelnemers van een vergadering op de hoogte als de vergadering bijna afloopt. De melding verschijnt vijf minuten voor het einde van de vergadering en blijft 10 seconden staan. Deze melding zorgt ervoor om vergaderingen binnen de beoogde vergadertijd te houden, zodat jij niet achter op schema komt. Goed om te weten: de melding is enkel een notificatie en zal niet de vergadering automatische beëindigen.

Pre-deelname instellingen

Ook is er een extra stap geimplementeerd voordat je daadwerkelijk aan een vergadering deelneemt. De Pre-Join Experience, zoals Microsoft het noemt. Zodra je deelneemt aan een vergadering kom je eerst in een omgeving waar je de eigen instellingen kunt controleren. Denk hierbij aan je audio instellingen en je achtergrond. Deze kun je ook direct wijzigen mocht dit nodig zijn. Zodra alles goed staat, kun je deelnemen aan de meeting.

Meer weten over deze nieuwe functies of de basis functies van Microsoft Teams? Kom in contact met onze kenners!