raise-hans-teams

RAISE HAND IN MICROSOFT TEAMS

Het is één van de favoriete nieuwe opties in Microsoft Teams van onze kenners. Raise Hand, ofwel je hand kunnen opsteken tijdens een Microsoft Teams-vergadering.

Met deze functie kunnen deelnemers de aandacht trekken of aangeven dat ze iets willen zeggen zonder de vergadering te verstoren. De organisator kan zien dat iemand iets wil zeggen, ook als tijdens de vergadering iedereen gedempt is. Daarbij kan de organisator met de optie ‘raise hand’ deelnemers uitnodigen actiever deel te nemen door bijvoorbeeld een korte enquête te houden.

Een Teams-beheerder hoeft geen beleid te maken om de functie in een vergadering te laten verschijnen.

Raise hand zichtbaarheid

De ‘Raise Hand’ functie is altijd beschikbaar in elke vergadering waaraan je deelneemt. De opgestoken hand is voor alle deelnemers zichtbaar en wordt aangegeven voor een handpictogram naast de naam van de deelnemer.

Nadat de deelnemers zijn erkend, kunnen ze de optie ‘Lower Hand’ ofwel ‘hand laten zakken’ gebruiken. Presentatoren van vergaderingen kunnen ook de hand van een deelnemer laten zakken.