breakout rooms

BREAKOUT ROOMS IN MICROSOFT TEAMS

Lang verwacht en op de valreep nog in 2020! December was het zover: Breakout Rooms in Microsoft Teams zijn live!

Met de functie Breakout Room in Microsoft Teams kunnen presentatoren of organisatoren vergaderingen in kleinere groepen opdelen voor bijvoorbeeld een discussie of brainstormsessie. Hierdoor worden vergaderingen interactiever en je krijgt meer flexibiliteit in het soort vergadering dat je kunt organiseren. Organisatoren kunnen schakelen tussen de verschillende ruimtes en iedereen ook weer terug brengen naar de hoofdvergadering. Bestanden vanuit de breakout ruimtes kunnen gedeeld worden in de hoofdvergadering en worden ook beschikbaar in de chat.

Aantal en gebruik Breakout Rooms

De vergadering kan in maximaal 50 breakout sessies worden opgebroken, daarbij kan de presentator ervoor kiezen om deelnemers automatisch of handmatig aan ruimten toe te wijzen. De organisator kan een brainstormruimte starten in een Teams-vergadering of een Teams-kanaalvergadering.

Handige opties

 • Organisatoren kunnen deelnemers op elk moment terug te laten komen naar de hoofdvergadering en vervolgens terug laten keren naar de toegewezen brainstormruimte. Op deze manier kunnen deelnemers een verhelderende vraag stellen zonder de breakout room discussies te verstoren.
 • De organisator van de vergadering kan ruimten maken, hernoemen en verwijderen.
 • Zodra de brainstormruimten open zijn, kunnen organisatoren van de vergadering deelnemen aan een van de brainstormsessies.
 • Ook kunnen organisatoren de deelnemers laten wisselen van brainstormruimte.
 • Organisatoren kunnen aankondigingen naar de brainstormruimten sturen en alle deelnemers op elk moment terughalen naar de hoofdvergadering.

Integratie andere opties Microsoft Teams

Breakout Rooms zijn onderdeel van Teams-vergaderingen, hierdoor zijn alle innovaties die Teams inclusief, interactief en intelligent maakt, ook beschikbaar in de Breakout Rooms. Deelnemers kunnen in de brainstormruimte gebruik maken van de Together-modus en hun onderwerp besteken in een virtuele coffeeshop. Ook kunnen deelnemers het Microsoft Whiteboard openen en hun ideeën naar voren halen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle beveiligingsfuncties die ervoor zorgen dat de Teams-vergaderingen een veilige plek zijn om te vergaderen.

Alle bestanden uit de brainstormruimten, dus ook de whiteboards, kunnen worden gedeeld in de hoofdvergadering zodra iedereen weer bij elkaar is en zijn daarna beschikbaar in de vergaderingschat.

Goed om te weten

 • Alleen de organisator van de meeting kan de vergadering opdelen in Breakout Rooms
 • De organisator moet hiervoor in de desktop versie van Microsoft Teams werken
 • Deelnemers kunnen deelnemen aan de Breakout Rooms vanaf desktop, web en de mobiele versie van Microsoft Teams
 • Zijn deelnemers vanuit meerdere apparaten aangemeld, dan komen ze vanuit alle apparaten in dezelfde Breakout Room terecht.
 • Breakout Rooms zijn voor iedereen beschikbaar, zeker weten dat ze ook in jouw versie van Teams beschikbaar zijn? Zorg ervoor dat je de nieuwe vergaderervaring is ingeschakeld (Teams -> Instellingen -> Algemeen -> Vink ‘Nieuwe vergaderervaring inschakelen’ aan) en zorg dat je de laatste updates hebt geïnstalleerd.

Vragen over Microsoft Teams of de Breakout Rooms? Onze kenners staan voor je klaar!

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] afsluiter van onze favorieten week: De favoriete nieuwe optie in Microsoft van kenner Omar. Met Breakout Rooms kun je een vergadering gemakkelijk in kleinere sessies […]

Comments are closed.