Hybride oplossing

DG press

Een stabiele, toekomstbestendige ICT-omgeving

INDITO en DG press hebben al een lange samenwerking. Een INDITO engineer is gedetacheerd op locatie bij DG press en kent daardoor niet alleen zo de klant en de klantbehoefte, maar heeft hierdoor ook de ICT-omgeving goed in beeld en kan zo tot een passend advies komen.

Wie is DG press?

DG press is specialist in engineering, installatie, service en onderhoud van drukpersen. Service, efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid zijn kernwaarden voor het bedrijf. Door te luisteren naar hun klanten, met hun innovatieve geest en klantgerichtheid, worden productiebehoeften omgezet naar praktische oplossingen. DG press streeft ernaar een superieure en betrouwbare partner te zijn. Deze verwachting heeft DG press dan ook van haar ICT-omgeving.

Get inspired! Onze kenners helpen
je graag verder.

patrick haarman

Patrick Haarman

Accountmanager

Stel je vraag

Aanleiding

DG press vroeg ons om mee te denken in de vernieuwing van de ICT-omgeving. De vele software engineers die werkzaam zijn bij DG press hebben baat bij een goed werkende ICT-omgeving: grote programma’s en applicaties moeten snel werken en stabiel zijn. Het doel van de vernieuwing was om de algehele performance te verbeteren en een beveiligde ICT-omgeving te creëren.

Oplossing 

Met die opdracht gingen wij aan de slag. Een stabiele, toekomstbestendige ICT-omgeving, waarbij ook de mogelijkheid wordt geboden om gebruik te maken van Microsoft online en Teams, en een veilige werkomgeving, wat de continuïteit waarborgt voor DG press.

Gezien de aard van de werkzaamheden, was het raadzaam om de servers en applicaties ‘on premise’ te behouden, dit in combinatie met Microsoft Online. We spreken hier van een hybride omgeving, deels lokaal en deels in de Cloud.

Om de lokale omgeving optimaal te laten functioneren, werd een vernieuwing van de servers, samen met een Shared Storage oplossing in de vorm van een MSA (Modulair Storage Arrays) doorgevoerd. Deze MSA is een opslagpunt voor meerdere servers waarbij snel de data opgeslagen en opgevraagd kan worden, wat zorgt voor een minimaal risico en dus bedrijfszekerheid en continuïteit voor DG press.

Daarbij implementeerden we Microsoft Online. Met Microsoft Online worden de applicaties voor dagelijkse werkzaamheden zoals e-mail, verplaats naar de Cloud via Microsoft 365. Daarbij maakte DG press de stap naar digitaal werken met Microsoft Teams, hiermee kunnen gemakkelijk bestanden gedeeld worden en biedt Teams een chatfunctie en de mogelijkheid tot online vergaderen.

Wil jij onze nieuwsbrief ook ontvangen?

Schrijf je dan nu in!