Werken in de cloud

Koetsier Installatietechniek Wesepe

Implementatie Azure en Windows Virtual Desktop

Wie is Koetsier Installatietechniek Wesepe 

Koetsier Installatietechniek Wesepe is een begrip in de regio en is werkzaam in zowel de particuliere sector als in de renovatie, nieuwbouw en bedrijfsprojecten. Met Sallandse nuchterheid gaan zij te werk: ‘gewoon aanpakken en als er problemen zijn, dan lossen we die op.’ 

Get inspired! Onze kenners helpen
je graag verder.

Chris Bats

Kenner Document Solutions

Stel je vraag

pand-koetsier

Aanleiding

Op het kantoor van Koetsier stond een lokale server; deze werd door één van de medewerkers onderhouden. Dit was zijn hobby, maar door de groei van Koetsier in de afgelopen jaren nam het onderhoud van het systeem steeds meer tijd in beslag. Daarbij wilde Koetsier een toekomstbestendige oplossing en men wilde het liefst niet meer omkijken naar de ICT. Ontzorgd worden, dat was misschien wel het belangrijkste. ‘Ik wil altijd kunnen werken wanneer ik wil en als het niet werkt, dan wil ik iemand kunnen bellen die het oplost’. We waren net met elkaar in gesprek en toen haalde de tijd ons in, de server crashte! 

Oplossing 

We kwamen in een stroomversnelling terecht en hebben binnen anderhalve week de hele omgeving van Koetsier ondergebracht in de cloud. Het onderbrengen in de cloud via Azure heeft direct de voordelen die Koetsier zocht: stabiliteit en continuïteit. Geen eigen updates meer en geen zorgen om de server, maar een stabiele omgeving die altijd werkt. Toen kwamen we voor onze volgende uitdaging te staan. Koetsier werkt met Gilde software, een zwaar pakket waarvan bekend is dat deze niet altijd goed werkt in de cloud. Na een aantal testen bleek dat er inderdaad een flinke vertraging op het systeem zat. Om dit op te lossen hebben we Windows Virtual Desktop geïmplementeerd. Hiermee loggen de medewerkers van Koetsier in op een virtueel bureaublad, hoeft het Gildesysteem minder data over te brengen en werkt het systeem sneller en stabieler.  

 En werkt het even niet? Dan kunnen ze ons altijd bellen en lossen wij het op! 

Wil jij onze nieuwsbrief ook ontvangen?

Schrijf je dan nu in!