Nieuws, Blog & Events

Onze kenners delen regelmatig informatie over de wondere wereld van IT.

Indito

Ontbijtsessie 3 oktober 2019 Endpoint Protection

24-08-2019

Aanmelden

Klaar voor de NEXT STEP?

In onze ontbijtsessie van 4 juli hebben we gesproken over de beveiliging van bedrijfsgegevens en bescherming tegen cybercrime. Aanstaande 3 oktober zetten we de volgende stap, naar Endpoint Protection.

Meer dan de helft van het Nederlandse bedrijfsleven heeft de informatiebeveiliging niet op orde. Vaak hebben organisaties wel oog voor preventieve maatregelen, maar als je verdediging is gericht op de huidige cyberrisico’s, dan ben je morgen alweer kwetsbaar. Het gebruik van Threat Intelligence is dan ook van groot belang. Maak je altijd gebruik van een meerledige verificatiecode, heb je een (managed) firewall en is je infrastructuur optimaal beveiligd? Dan heb je stap 1 in informatiebeveiliging goed volbracht. Wat daarna komt zijn de apparaten/hardware ofwel ‘endpoints’ en natuurlijk de menselijke factor in de organisatie. Deze vormen vaak de zwakke plek in de beveiliging van gegevens in jouw organisatie. Cybercriminelen gebruiken randsomware en phising-acties om via Endpoints toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. Vervolgens kunnen ze data ontvreemden, schade aanrichten of zelfs gegevens gijzelen. En denk niet dat het jouw organisatie niet gaat overkomen, wellicht zijn de cybercriminelen al binnen zonder dat jij het in de gaten hebt.

Weten hoe je jouw organisatie beschermd tegen deze voortdurende veranderende bedreigingen en hoe je de impact kunt minimaliseren? Kom dan naar de ontbijtsessie met het thema: Endpoint Protection op 3 oktober.

Phishing

Laten we het over phishing hebben. Bij velen een bekend fenomeen, maar toch trappen we er nog steeds in. Phishing is een vorm van internetfraude. Mensen worden onder valse voorwendselen naar een valse website gelokt en gevraagd om in te loggen. Op deze manier proberen cybercriminelen de inloggegevens of zelfs bank of creditcard gegevens van mensen te achterhalen. Dit met alle gevolgen van dien. Waar phishing e-mails al steeds beter worden herkend wanneer er gewerkt wordt op een desk- of laptop, komt 70% van alle geslaagde phishing acties van een mobiel device. Deskundigen voorspellen dat per eind 2020 80% van al het zakelijk verkeer per mobiel gaat. Des te meer reden om nu actie te ondernemen op phishing.

Van Microsoft 365 naar Endpoint Protection

Microsoft 365 biedt alle mogelijkheden om jouw bedrijfsgegevens veilig in de cloud te bewaren. De zwakke plek in iedere organisatie is de informatie die we in de cloud zetten. Dit brengt ons weer terug naar de gebruiker, jouw medewerkers. Cybercriminelen kunnen niet op eigen gelegenheid bij jouw gegevens komen, daarbij slaat Microsoft Office 365 alle bestanden automatisch encrypted op in de cloud. Hoe komen cybercriminelen dan bij jouw bedrijfsinformatie? Hier zit bijna altijd een (abusievelijk) menselijk handelen tussen. Onbedoeld klikken we op een link of maken we verbinding met een niet-vertrouwelijk internet. Op 3 oktober vertellen onze Kenners je meer over hoe je jouw organisatie kunt voorbereiden en trainen op dergelijke acties.

Schrijf je nu in! Vol = Vol

Aan jouw deelname aan de ontbijtsessie zijn geen kosten verbonden. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je je snel in. En dat kan direct bovenaan deze pagina.

We zien je graag bij de ontbijtsessie op ons kantoor:
Indito
Zweedsestraat 8a1
7418 BG  DEVENTER
Tot 3 oktober!

 

Terug naar overzicht

Recent

Wil jij onze nieuwsbrief ook ontvangen?

Schrijf je dan nu in!